Afaceri

Domeniile Ostrov lansează noi game de vinuri

Share

Atenți mereu la ce se cere nou în piață, dar mai cu seamă ținând cont de tradiții și de spiritul petrecăreț al românilor, reprezentanții companiei Domeniile Ostrov vin în întâmpinarea iubitorilor de vin cu două noi game: Joc și Art Folclor.

Joc, vinul de cântec și voie bună

Dacă ar fi să caracterizăm vinul din această gamă am putea spune că este un vin de eveniment. Pentru că, unde întâlnim joc și voie bună, sigur este și un pahar de vin bun!

„La veselie, fără joc nu se poate! A fost o idee ce a prins viață după o scurtă perioadă și trebuie spus că această gamă face parte din ceea ce noi numim partea tradițională, alături de vinurile din gama Art Folclor. Este vorba despre trei cupaje, unde am ales să vinificăm și soiuri românești, pentru a păstra tradiția. Adică am vrut să ținem cont de lucrurile pe care le facem bine în România și sunt din România“, a declarat Lucian Velciu, administrator Domeniile Ostrov.

Acesta a precizat în nenumărate rânduri că cele trei vinuri din gama Joc sunt vinuri de cursă lungă, pe care le poți servi pe toată durata unei mesei sau a unui eveniment.

Roze-ul din această gamă este vinificat demisesc din Fetească Neagră și este supranumit vinul din deschidere deoarece poate fi servit încă de la aperitiv. Este un vin lejer, care, servit la temperatura optimă, este ideal pentru startul unei petreceri.

Pentru vinul alb a fost ales tot un soi românesc, Fetească Albă, în cupaj cu Chardonnay. Este supranumit vinul de bază pentru că poate fi consumat încă de la felul principal și poate fi păstrat până la sfârșitul petrecerii. Echilibrul vinului a fost atent ales în urma unei rețete de cupajare bine studiate, astfel încât fiecare soi să-și păstreze valorile gustative, însă să nu se anuleze unul pe celălalt.

Vinul roșu este un cupaj din Fetească Neagră cu Merlot, cu un gust echilibrat, ce poate fi servit cu succes la preparatele din carne roșie. Tanii fini ai soiului Merlot, alături de calitățile soiului Fetească Neagră, fac din acest vin o licoare nu foarte dură, ci mai degrabă prietenoasă.

„Gama nou lansată are la bază vin obținut din producția de struguri a anului 2020, un an dificil, cu satisfacții calitative. Nu am avut o recoltă foarte bogată, dar calitativ a fost ce trebuia. În ceea ce privește cupajele de vin pot spune că avem o echipă specială care se ocupă de acest lucru pentru că nu doar soiurile contează, ci și tancul din care este luat vinul. Sperăm ca această gamă să fie pe placul consumatorilor și ca în viitorul cel mai apropiat să poată fi cumpărat din marile magazine“, a mai precizat Velciu.

Art Folclor, pentru identitate națională

Povestea gamei Art Folclor este una succintă, dar deloc complicată, după cum spune administratorul Domeniile Ostrov. Trei vinuri care prezintă o etichetă cu simbolul cocoșului, de unde nu lipsește tricolorul.

„Nu ne dorim prin această gamă să regăsim o identitate națională pierdută, dar măcar încercăm să nu o îndepărtăm. În contextul globalizării, fiecare popor încearcă să-și păstreze identitatea și de aceea și noi ne-am gândit că trebuie să arătăm ce avem. Cumva această gamă Art Folclor este o declarație. Este vorba despre trei vinuri de bază, demiseci, care încearcă să se apropie de consumatorul de cursă lungă. Vara, aceste vinuri pot fi diluate după plăcere, adică poți regla cantitatea de alcool cu apă minerală, dar totuși să ai parte de un vin bun“, a mai punctat Lucian Velciu.

Vinul roșu este vinificat din Fetească Neagră, cel alb din Fetească Regală, iar roze-ul dintr-un cupaj de soiuri bine alese. Soiurile Fetească Neagră și Fetească Regală nu au fost alese întâmplător, ci tocmai pentru a păstra ideea de identitate națională.

„Ne-am dorit ca această identitate să nu se vadă doar pe etichetă, ci și în interior, adică soiurile din care am vinificat licoarea. «Păcatul» cu vinul roze, despre care știm că este un vin roșu de esență, vine de la doamne și domnișoare care dau tonul, iar noi, bărbații, ne supunem cerințelor. Este adevărat că un vin roșu este greu de băut pe tot parcursul unei zile de vară, așa s-a ajuns la ideea, acum mult timp în urmă, de a face un vin de vară. Este un vin ușor, șprințar, iar pentru crearea lui timpul este definitoriu. Dacă veți avea curiozitatea de a deschide un bob de strugure roșu veți vedea că este tot alb. Singurul lucru care determină culoarea este cât stă el pe coajă. Iar rozul nostru stă câteva minute pe coajă, de aceea are o culoare deosebită“, a mai specificat Velciu.

Pentru a obține struguri de calitate în fiecare sezon, tocmai pentru a pune pe piață vinuri tot mai bune, mai apreciate și medaliate, reprezentanții Domeniile Ostrov respectă fiecare verigă tehnologică în plantații, iar din rândul lor nu lipsește apa, cea fără de care fiecare plantă are de suferit. Și, atunci când nu sunt precipitații în Dobrogea, toate plantațiile viticole de la malul Dunării, cele ale Domeniilor Ostrov, sunt irigate.

Larissa DINU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *