John Deere – 50 de ani de la primele tractoare verzi cu galben

Share

Fabrica de tractoare John Deere din Mannheim a sărbătorit, în aprilie 2010, 50 de ani de la ieşirea din linia de asamblare a primelor tractoare John Deere Lanz verzi cu galben.

Noile tractoare John Deere Lanz de 28 cp 300 şi 36 cp 500 au marcat începutul unei abordări cu totul noi asupra cerinţelor clienţilor europeni şi a unei poveşti de succes în producţie.

Însumând două treimi din totalul producţiei germane de tractoare, fabrica din Mannheim este cel mai mare producător şi exportator de tractoare agricole din Germania din 1972, şi reprezintă cel mai important activ al companiei John Deere în afara Americii de Nord.

Pe durata a doar 10 generaţii de tractoare, cota de piaţă a John Deere în Europa de Vest a crescut de 10 ori, ajungând la aproape 19%, cu poziţii lider în Germania, Marea Britanie, Franţa, Spania şi în alte 10 ţări europene.

Astăzi, modelul cu care se mândreşte uzina Mannheim este 200 cp 7530E Premium, un tractor hibrid care produce până la 20 kW putere electrică. Conceptul 7530E Premium a primit medalia de aur la Agritechnica 2007, precum şi multe alte premii internaţionale pentru designul său orientat spre progres.

În prezent, IPSO Agricultură numără peste 180 de angajaţi în România, care îşi desfăşoară activitatea în 7 centre regionale pentru distribuţie de utilaje, piese de schimb şi service, respectiv: Mogoşoaia, Feteşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Tg. Mureş şi Filipeşti, şi în 4 puncte de lucru pentru vânzare piese de schimb, respectiv: Galaţi, Ulmeni, Alexandria şi Alba-Iulia.

Dana MĂCRIŞ