Afaceri

Înapoi la natural: săpunul artizanal Bubbles

Share

Ștefana Sandu din comuna Dochia, județul Neamț, spune că pielea este „ambalajul“ cu care ne prezentăm în lume. Acesta este și motivul pentru care, în urmă cu trei ani, a decis să facă săpun Artizanal „Bubbles“, realizat 100% manual, prin metoda la rece.

– Care este povestea săpunului arti­zanal făcut de dumneavoastră?

– Povestea începe în data de 2 februarie 2017. Eu am fost mereu tipul de persoană care a căutat remedii cât mai naturale pentru îngrijirea corporală, pornind de la măști cu albuș de ou pentru ten până la a sta o zi întreagă cu uleiuri nutritive în păr. Anii au trecut și am devenit mamă și am căutat să îngrijesc puiuțul cât mai natural și cât mai blând atât pentru pielea lui cât și pentru mediul în care o să crească.

– Ce sortimente aveți?

– Fiecare ingredient este atent selecționat pentru proprietățile și beneficiile sale. Îmbunătățesc compozițiile cu aditivi precum iaurt natural, lapte de capră\cocos\migdale și infuzii concentrate din plante medicinale.

– Cum se realizează aceste săpunuri? Și cât timp solicită realizarea lor?

– Adevăratul săpun este rezultatul unui proces chimic natural numit saponificare, în care un acid (uleiurile și unturile) și o bază (hidroxid de sodiu – leșie) dizolvate în apă (sau alt lichid) sunt combinate pentru a forma o sare (săpunul). Realizez săpun doar prin metoda la rece; acesta este un săpun natural realizat cu materii prime provenite de la furnizori certificați. Pentru fabricarea săpunului folosesc o gamă largă de unturi și uleiuri vegetale naturale biologice. Săpunul este realizat în loturi mici, iar timpul de uscare a unui lot este cuprins între 3-6 luni, în funcție de ingrediente.

– De ce trebuie să alegem un săpun artizanal „Bubbles“, față de unul din comerț?

– Să alegi un săpun bun din punct de vedere calitativ este o formă de respect adusă pielii tale. Mereu am zis că trebuie să ne întoarcem la natură. La fel este și cu săpunul; ceea ce fac este să readuc arta săpunului în viața cotidiană. Consider că a avea un mod de viață sănătos și echilibrat implică și atenția pe care o oferim pielii noastre deoarece pielea este „cartea de vizită“ cu care ne prezentăm în lume. Astăzi nu mai este un moft să folosești produse naturale pentru igiena corporală, ci este un „must have“. Prin toate acțiunile mele doresc să promovez îngrijirea naturală, folosirea cât mai redusă a ambalajelor din plastic, dar și, de ce nu, o mai bună informare asupra produselor cosmetice.

– Cum încercați să intrați pe piață și cât de greu este?

– Momentan, o sursă de expunere este social media (Facebook, Instagram). În viitor, îmi doresc să concretizez proiectul „Bubbles-Săpun Natural“. Greutatea vine în momentul în care te lovești de hârtii\aprobări, într-un cuvânt, birocrație. Cred că artiștii și artizanii, în general, au nevoie de mai mult sprijin, de o organizare mai bună, astfel încât arta să crească într-un mediu natural și firesc.

Beatrice Alexandra MODIGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *