IT

Veniturile din servicii 5G vor atinge 73 de miliarde de dolari în 2021

Share

Un nou studiu realizat de Juniper Research a constatat că veniturile globale din serviciile 5G vor ajunge la 73 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2021, în creștere de la 20 miliarde dolari anul trecut, reprezentând o creștere de 250%, informează itchannel.ro. Studiul preconizează că 5G va reprezenta 8,5% din veniturile operatorilor până la sfârșitul acestui an, deoarece operatorii caută o rentabilitate a investiției lor semnificative în tehnologie.

Raportul previzionează că operatorii se vor confrunta cu provocări în îndeplinirea cerințelor de date mobile care decurg din rețelele 5G și prognozează că datele celulare generate de conexiunile 5G vor crește la 1,5 milioane de Petabytes la nivel global până în 2026, reprezentând 214 milioane de ore de streaming video 4K.

600 de miliarde de dolari până în 2026

Raportul a constatat că veniturile din serviciile 5G ale operatorilor vor crește până la peste 600 de miliarde de dolari până în 2026. Cu toate acestea, capacitățile avansate de date ale standardelor 5G vor conduce la adoptarea în domenii precum jocurile mobile și realitatea imersivă, care vor prolifera pe măsură ce acoperirea geografică și suportul dispozitivelor vor crește în următorii 5 ani, creștere pentru care operatorii trebuie să își pregătească rețelele.

Autorul raportului Dave Bowie a remarcat: „Având în vedere cerințele variate ale acestor cazuri de utilizare 5G, instrumentele de orchestrare a rețelei care permit gestionarea în timp real a performanței rețelei sunt esențiale pentru furnizarea unui serviciu care să răspundă cererii abonaților 5G și să permită operatorilor să maximizeze complet 5G venituri din servicii.“

Banda largă mobilă pentru a testa rezistența 5G

Raportul arată că peste 80% din datele 5G generate vor fi atribuite conexiunilor mobile în bandă largă. Pentru a sprijini această creștere, analiștii companiei recomandă operatorilor să mărească virtualizarea rețelei și orchestrarea rețelei și solicită lansarea accelerată a infrastructurii de backhaul de fibră care poate gestiona volumul din ce în ce mai mare de date generate, pentru a reduce amenințarea congestionării traficului în serviciile de bandă largă mobilă 5G.

(I.B.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *