Social

Trei sferturi din brazii folosiți de Crăciun anul acesta vor fi artificiali

Share

În jurul bradului de Crăciun s-a dezvoltat o industrie cu cifre impresionante, mai ales dacă facem referire la Statele Unite ale Americii. Deși statisticile de față fac referire doar la această țară, este suficient pentru a înțelege valoarea pieței mondiale a brazilor de Crăciun. Ce spun așadar statisticile?

Anual, în Statele Unite ale Americii sunt vânduți aproximativ 25-30 de milioane de brazi de Crăciun naturali. Aceștia provin din pepinierele specializate, al căror volum de producție se ridică la cca 350 de milioane de brazi și există aproape 15.000 de pepiniere axate pe producția de brazi în SUA și peste 100.000 de oameni sunt angajați cu normă întreagă sau cu jumătate de normă în industrie. Cele mai importante state producătoare de pomi de Crăciun sunt Oregon, Carolina de Nord, Michigan, Pennsylvania, Wisconsin și Washington.

Industria pomilor de Crăciun s-a dezvoltat și pe principiul că brazii naturali sunt o resursă regenerabilă, reciclabilă. Ca atare, în SUA există peste 4.000 de programe locale de reciclare a pomilor de Crăciun, iar pentru fiecare brad natural recoltat, în primăvara următoare sunt plantați alți trei brăduți.

În ceea ce privește brazii artificiali, 85% dintre importurile țării provin din China, susține Departamentul de Comerț al SUA.

La nivel mondial, potrivit statisticilor, în 2003 aproape 10 milioane de brazi artificiali au fost vânduți în întreaga lume, iar potrivit Asociației Naționale a Pomului de Crăciun, aproximativ trei sferturi din brazii folosiți anul acesta de Crăciun vor fi artificiali. Într-un sondaj de piață  pe această temă, realizat de Morning consult, 41% dintre intervievați au spus că intenționează să cumpere noi brazi de Crăciun în 2021, iar peste 50% au spus că vor refolosi brazii artificiali pe care îi au.

(D.Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *